4% bijtelling

4% bijtelling is in 2017 voorbehouden aan volledig elektrische voertuigen. Om in aanmerking te komen voor deze lage bijtelling mag een auto dus geen enkele gram CO2 per kilometer uitstoten. Overigens blijven in 2017 geregistreerde elektrische voertuigen ook 4% bijtelling houden. De overheid heeft echter besloten dat per januari 2017 deze bijtelling alleen behouden blijft tot een fiscale waarde van €50.000. Alles wat daarboven komt zal belast worden met de dan geldende 22% bijtelling.

Van 1 januari 2017 tot 1 januari 2018 betaal je geen motorrijtuigenbelasting voor deze categorie auto’s. Dit heeft uiteraard direct een positieve uitwerking op de hoogte van het leasetarief!

Maximale periode bijtellingscategorie

De bijtellingscategorie waarin een auto valt, staat vast voor een periode van 60 maanden (vijf jaar) vanaf het moment van kentekenregistratie. Een eventuele verandering van eigenaar of aanscherping van de milieueisen binnen deze periode zijn niet van invloed op het bijtellingspercentage. Het kan dus fiscaal erg aantrekkelijk zijn om een tweedehands auto te leasen.

Klik hier voor ons actuele aanbod.

Wil je niets missen? Volg ons dan op Facebook en Twitter.