FAQ

1. Welke onderdelen zitten standaard in het leasepakket?

Er wordt standaard een zeer uitgebreid leasepakket aangeboden waarin de meest voorkomende autokosten zijn gedekt. We hebben een leasepakket samengesteld met het oog op volledige “ontzorging”, tegen het scherpste tarief:

Uiteraard is een andere samenstelling van het leasepakket ook mogelijk. We kijken hier graag samen met je naar.

2. Kan ik als startende ondernemer of ZZP’er een auto leasen?

Zeker kan dit. Heel veel startende ondernemers en ZZP’ers kloppen bij ons aan voor een lease auto. Wij adviseren in deze gevallen om voor een gebruikte lease auto te gaan. De acceptatievoorwaarden hiervoor zijn namelijk aanzienlijk soepeler dan voor een nieuwe auto. Tevens is een occasion lease auto een stuk voordeliger dan een nieuwe lease auto. Dit wil niet zeggen dat er voor een nieuwe auto geen mogelijkheden zijn. Er wordt wel altijd een financiële toetsing gedaan om te kredietwaardigheid te controleren.

3. Wie mag er allemaal in mijn leaseauto rijden?

Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs mag in je leaseauto rijden. Het is echter niet toegestaan de auto door te verhuren.

4. Hoelang is er nodig om de kredietwaardigheid te toetsen van nieuwe klanten?

Normaal gesproken hebben we binnen een aantal werkdagen uitslag van de kredietcheck. Het kan zijn dat we aanvullende informatie nodig hebben in de vorm van jaarcijfers / aangifte IB.

5. Is het mogelijk om een trekhaak op de occasion lease auto’s te laten monteren?

Dit is zeker mogelijk. De kosten hiervoor kunnen worden opgenomen in het leasetarief.

6. Waar moet ik bij een bestelling de auto ophalen?

De auto’s worden (gratis) bezorgd op het adres naar keuze van de klant. Wanneer het een nieuwe auto betreft, dan heb je vanzelfsprekend ook de keuze om de auto zelf bij de leverende dealer op te halen. Overnameauto’s worden in onderling overleg met de latende klant overgedragen.

7. Waar kan ik onderhoud aan de auto uit laten voeren?

Aangezien het Full Operational Lease betreft, zijn de kosten voor het onderhoud vanzelfsprekend opgenomen in het leasetarief. Wanneer de auto onderhoud nodig heeft, dan kan je contact opnemen om dit zo dicht mogelijk bij je in de buurt in te plannen. Dit kan telefonisch of online. Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis haal- en brengservice.

8. Hoe kan ik mijn bijtelling berekenen en wanneer betaal ik bijtelling?

Je betaalt bijtelling wanneer je de auto voor meer dan 500 km per jaar gebruikt voor privédoeleinden. Mocht je de auto alleen voor zakelijke kilometers gebruiken, dan betaal je geen bijtelling. Je moet dan wel een sluitende rittenadministratie bijhouden. Op onze offertes rekenen wij de netto bijtelling in ieder geval alvast voor je uit voor de geoffreerde auto. Één van de gemakken die LeaseRoute je graag biedt! Voor meer informatie kan je ook even hier kijken.

9. Ik heb al een offerte maar wil graag kijken of het nog goedkoper kan. Kan LeaseRoute hier iets in betekenen?

Jazeker! Stuur de offerte naar ons door en wij controleren hem voor je. Vervolgens gaan we onderzoeken of er in de markt een betere deal is te vinden. Zo ja, dan sturen we hem direct naar je door. Voor meer info kan je ook even kijken op deze pagina.

10. Biedt LeaseRoute ook mogelijkheden voor Financial Lease?

LeaseRoute is gespecialiseerd in Full Operational Lease. Financial lease bieden wij niet aan.

11. Wat kosten winterbanden?

De prijs voor winterbanden is afhankelijk van de bandenmaat. Reken ongeveer op een meerprijs van € 15,- tot € 30,- per maand.

12. Benieuwd naar hoe onze klanten LeaseRoute beoordelen?

Klik hier voor de beoordelingen van onze klanten op onze dienstverlening!